Avocații primesc indemnizații de peste 35.000 de euro lunar pentru creșterea copilului

Un avocat primește, în București, indemnizații de peste 35.000 de euro pe luna pentru creșterea copilului, a declarat joi, în ședința de guvern, ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, informează Protv.

”În Bucuresti, un avocat 159.348 lei/luna, deci peste 35.000 de euro. La Constanța drepturi de proprietate intelectuală – 141.679 de lei/lună. Aș menționa că avem cereri acum în analiză cu sume mult mai mari, chiar și decât acestea”, a precizat Lia Olguța Vasilescu.

Ministrul Muncii a făcut dat aceste exemple penru a a-i explica premierului de ce vrea să limiteze această indemnizație. Mai mult, ea a mai precizat că nu în toate țările din Uniunea Europeană se plătesc aceste indemnizații, iar în statele în care se dau, acest lucru se întamplă doar în anumite condiții.

„În UE mai multe țări nu plătesc deloc indemnizația, printre care Marea Britanie, Olanda, Luxembrug, Grecia, Irlanda, Malta. În altele, indemnizația se acordă, dar media este de 500 de euro/lună. Cel mai mult se acordă în Germania, dar în anumite condiții, suma de 1800 de euro/lună. În România am ajuns în situația în care pentru o astfel de indemnizație se plătesc și 35.000 de euro/lună pentru o singură persoană”, a adăugat Lia Olguța Vasilescu.

Ministrul Muncii a menționat că analizează varianta cea mai bună în privința sumei ce urmează a fi stabilită ca plafon maxim de indemnizație pentru creșterea copilului, care probabil va fi între 5.000 și 10.000 de lei.