Kinstellar, in tranzactia de 185 mil. de euro dintre Aviva Investors si Lone Star

Firma de avocatura Kinstellar a oferit consultanta Aviva Investors Central European Property Fund FCP, parte a Aviva Group, in legatura cu o tranzactie crossborder care a acoperit intre altele Cehia, Romania, Slovacia si Ungaria. Tranzactia, in valoare de 185 milioane de euro, consta in vanzarea catre fondul american de investitii Lone Star unui portofoliu de real estate incluzand proprietati imobiliare, cladiri de birouri si parcuri logistice. Kinstellar a fost alaturi de Aviva Investors, in cele patru jurisdictii, in toate aspectele tranzactiei de la procesul de due diligence, negocieri, transfer de actiuni si litigii.

In Romania, Aviva Investors a vandut compania de real estate Centura Property Holdings, detinatoare a unui important parc logistic din zona Bucuresti, tranzactia implicand atat aspecte de M&A, cat si de real estate. Echipa Kinstellar Romania a fost formata din Razvan Popa, Partener si coordonator al proiectului, Mihaela Posirca, Managing Associate, si Oana Costache, Associate. Tranzactia a fost finalizata pe data de 12 mai.

Aviva Investors Central European Property Fund FCP este o societate de administrare a activelor infiintata in 2005, parte a Aviva Group care administreaza in prezent active de peste 247 miliarde de lire sterline.

Lone Star este un fond de investitii american infiintat in 1995. De la infiintare, Lone Star a administrat 15 fonduri de private equity cu fonduri totale de 60 miliarde de dolari.

Kinstellar este o firma regionala independenta de avocatura. Cu birouri in Almaty, Belgrad, Bratislava, Bucuresti, Budapesta, Istanbul, Sofia si Praga, echipa Kinstellar a fost in mod traditional implicata in tranzactii majore in regiune. Avand o echipa de peste 130 de avocati, Kinstellar ofera expertiza in dreptul corporatist / fuziuni & achizitii, drept bancar si finantari de proiecte, drept imobiliar, litigii/arbitraje, restructurari si insolventa, conformitate, risc si investigatii sensibile, energie, media si IT, private equity si dreptul concurentei.