Avocatii, invitati sa sprijine fara onorariu Parlamentul si Guvernul

Consiliul Baroului Bucuresti adreseaza avocatilor interesati sa faca parte din comisiile de specialitate ale Consiliului Economic si Social (CES), invitatia de a transmite pana la data de 10.11.2015, un curriculum vitae succint care sa evidentieze experienta acestora, in vederea transmiterii unor propuneri pentru ocuparea unui numar de 3 locuri in comisiile Consiliului. Scrisoarea de intentie insotita de CV vor fi transmise pe adresa de email secretariat@baroul-bucuresti.ro.

Solicitarile vor fi inaintate catre Uniunea Nationala a Barourilor din Romania, in vederea comunicarii catre Uniunea Profesiilor Liberale din Romania, membra a Consiliului Economic si Social.

Consiliul are un rol consultativ pentru  Parlamentul si Guvernul in chestiuni vitale pentru Romania.

In afara UPLR, din Consiliul Economic si Social mai fac parte alte 14 organizatii ale societatii civile la care se adauga membrii ai patronatelor si sindicatelor. Problema Consiliului este ca in acest moment, nu este un organism pe deplin functional. Reamintim ca membrii CES au fost nominalizati de catre fostul premier Victor Ponta pe data de 1 aprilie 2013. Doi ani mai tarziu, la 1 august 2015, fostul minstru pentru relatia cu Parlamentul, Liviu Pop, facea apel la presedintele Iohannis sa promulge legea de functionare a Consiliului.

Avocatii trebuie sa se gandeasca de doua ori daca vor sa faca parte din CES deoarece munca lor nu va fi platita.

petre.badica@lhm.ro