Avocatii de la Vilau & Mitel, in dezvoltarea unui parc solar finantat cu 10 mil. de euro din fonduri europene

Echipa specializata de avocati din cadrul Vilau & Mitel acorda asistenta juridica Municipiului Rosiorii de Vede in implementarea proiectului „Valorificarea resurselor regenerabile prin crearea unei centrale solare”.

Proiectul este co-finantat de Ministerul Economiei, in calitate de Organism Intermediar pentru Energie, prin Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice, in baza unui contract de finantare in valoare de aproximativ 10 milioane de euro.

Obiectivul consta in construirea unei centrale fotovoltaice cu o putere instalata de 2,84 MW in vederea asigurarii necesarului de energie electrica pentru consumul propriu al Primariei Municipiului Rosiorii de Vede si a altor 11 institutii publice din subordine, precum si pentru consumul aferent iluminatului public al municipiului, care deserveste un numar de peste 30.000 de persoane.

Avocatii Vilau & Mitel asista echipa de implementare din cadrul Primariei Municipiului Rosiorii de Vede in organizarea, derularea si finalizarea procedurilor de achizitie publica necesare derularii proiectului.

Departamentul de fonduri europene si proiecte publice din cadrul Vilau & Mitel, coordonat de Andrei Stefanovici si Eliana Blag, este specializat in asistarea clientilor in proceduri complexe de achizitii publice, implementarea proiectelor de infrastructura in diverse forme de realizare (concesiune, PPP, gestiune delegata, etc.), precum si in structurarea, co-finantarea si implementarea de proiecte finantate din fondurile structurale ale Uniunii Europene in domenii precum energie regenerabila, constructii, cooperare transfrontaliera, farma.

Avocatii beneficiaza in egala masura de o experienta semnificativa in domeniul energiei si resurselor naturale, fiind implicati, de-a lungul timpului, in numeroase tranzactii in domeniul energiei regenerabile si conventionale.