UPDATE. Avocatii de la Popovici Nitu au pierdut in procesul marcii “Akcent” doar in prima instanta

UPDATE. Firma de avocatura Popovici Nitu & Asociatii a precizat, pentru Legal Marketing, ca in procesul privind marca „Akcent” i-a reprezentat pe Mihai Gruia si Sorin Brotnei doar in fata instantei de fond, adica la Tribunalul Bucuresti, nu si in fata Curtii de Apel, asa cum apare pe portalul instantelor. Potrivit reprezentantilor PNA, dupa termenul care a avut loc la Tribunalul Bucuresti, in care au pierdut, colaborarea cu cei doi fosti membri ai trupei Akcent a incetat.

Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a decis, miercuri, 7 mai 2014, ca producatorul, compozitorul si cantaretul Adrian Sina (foto), fost membru al formatiei muzicale Akcent, si casa de discuri Roton pot folosi in continuare numele Akcent, respingand, astfel, cererea fostilor colegi de trupa ai lui Sina, Mihai Gruia si Sorin Brotnei, de interzicere a acestui lucru.

Conform portal.just.ro, in acest proces privind drepturi de proprietate intelectuala, Mihai Gruia si Sorin Brotnei au fost reprezentati si asistati, atat la Tribunalul Bucuresti, cat si la Curtea de Apel (informatia din urma fiind infirmata de avocati, n.r.), de firma de avocatura Popovici Nitu & Asociatii.

Adrian Sina este, in prezent, singurul membru al trupei Akcent, pe care a infiintat-o in anul 1999, impreuna cu Ramona Barta, cantareata de muzica pop. Ulterior, componenta formatiei s-a schimbat, prin plecarea Ramonei Barta si venirea lui Marius Nedelcu, a lui Mihai Gruia si a lui Sorin Brotnei.

Cei 4 au colaborat pana in septembrie 2013, atunci cand, in urma unor neintelegeri, Marius Nedelcu, Mihai Gruia si Sorin Brotnei au parasit formatia. Ultimii 2 au incercat sa obtina, in instanta, interzicerea folosirii numelui Akcent de catre Adrian Sina si casa de discuri Roton. In prima instanta, Tribunalul Bucuresti le-a respins cererea ca neintemeiata, astfel ca Mihai Gruia si Sorin Brotnei au facut apel. Miercuri, 7 mai 2014, CAB a respins, ca nefondat, apelul celor 2, decizia fiind definitiva.