Avocatii Biris Goran castiga irevocabil impotriva A.A.A.S. in cazul Aversa

Firma de avocatura Biris Goran, in calitate de reprezentant conventional principal al Aversa Manufacturing SRL, a castigat irevocabil impotriva Autoritatii pentru Administrarea Activelor Statului (A.A.A.S.) in litigiul demarat de A.A.A.S. cu privire la pretinsa nelegalitate a adjudecarii bunurilor Aversa S.A. in cadrul unei licitatii care a avut loc in data de 11 septembrie 2013.

In prima instanta, Tribunalul Bucuresti a respins apararile Aversa Manufacturing referitoare la tardivitatea contestatiei A.A.A.S. si a judecat litigiul pe fond, in data de 22 aprilie. Ulterior, Curtea de Apel Bucuresti a admis recursul Aversa Manufacturing si a constatat ca A.A.A.S. a formulat tardiv contestatia impotriva procesului verbal de adjudecare a bunurilor Aversa SA. Prin aceeasi Decizie, Curtea de Apel Bucuresti a respins si recursul A.A.A.S. cu privire la fondul litigiului si a obligat A.A.A.S. la plata cheltuielilor de judecata catre Aversa Manufacturing SRL. Decizia pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti este irevocabila.

Litigiul a inceput cand A.A.A.S. a contestat in instanta vanzarea activelor detinute de Aversa SA (in faliment) in cadrul licitatiei publice organizate la data de 11 septembrie 2013, catre clientul Biris Goran, Aversa Manufacturing S.R.L. (membra a grupului Benevo). Aceasta contestatie a fost insa formulata tardiv, chestiune invocata de catre avocatii Biris Goran si in fata Tribunalului Bucuresti. In data de 28.11.2013, Tribunalul Bucuresti a respins apararile Aversa Manufacturing cu privire la tardivitate si a judecat litigiul pe fond. In data de 17 aprilie 2014, Tribunalul Bucuresti a respins contestatia A.A.A.S., constatand ca vanzarea activelor Aversa SA s-a realizat cu respectarea tuturor cerintelor legale.

Litigiul a ajuns in recurs la Curtea de Apel Bucuresti, care, in urma solutionarii ambelor recursuri declarate, a admis recursul Aversa Manufacturing si a constatat ca A.A.A.S. nu si-a exercitat contestatia in termenul prevazut de lege. Recursul formulat de A.A.A.S. a fost respins ca neintemeiat si institutia a fost obligata la plata tuturor cheltuielilor de judecata suportate de Aversa Manufacturing.

Raluca Nastase (foto articol), avocatul coordonator al tranzactiei si partener in cadrul Biris Goran, adauga: „Suntem incantati ca am obtinut si acest succes, atat la nivelul fondului cat si din punct de vedere procedural, pentru clientul nostru si pentru acest proiect de succes, care, la un an dupa privatizare, a crescut la 251 salariati, iar pentru urmatorul an are in plan investitii semnificative, precum si crearea unor noi locuri de munca.”

Andra Surariu_Avocat 2

Echipa Biris Goran a fost coordonata de avocatul partener Raluca Nastase si avocatul colaborator Andra Surariu (foto deasupra), si, impreuna cu ceilalti membri implicati, a fost asistata de alte firme de avocatura. In plus fata de asistenta in instanta, Biris Goran a oferit Aversa Manufacturing consultanta cu privire la toate aspectele tranzactiei – de la aspecte specifice procedurii de insolventa la aspecte de dreptul muncii, drept societar si real estate.