Avocat trimis în judecată

Procurori ai Parchetului de pe lângã Curtea de Apel Bacãu au dispus „prin rechizitoriu” trimiterea în judecatã a avocatului bãcãuan Lãzescu Romeo ştefan, acesta fiind acuzat de „sãvârşirea infracţiunii de înşelãciune”.

Potrivit unui comunicat al instituţiei, dat publicitãţii, probatoriul administrat în cauzã pe parcursul urmãririi penale a relevat faptul cã „inculpatul, în calitate de avocat în cadrul Baroului Bacãu, în luna februarie 2010 a indus în eroare partea vãtãmatã L.V. promiţându-i cã va introduce la instanţã o acţiune de partaj şi cã o va reprezenta, deşi nu a exercitat nicio acţiune compatibilã activitãţii de avocat, iar ulterior, pânã în luna iunie 2010, a menţinut-o în eroare, oferindu-i date inexistente referitoare la mersul cercetãrii judecãtoreşti şi la termenele acordate”.

În acest mod a obţinut în mod injust, de la partea vãtãmatã, suma de 900 lei achitatã drept onorariu‘, se mai menţioneazã în comunicatul Curţii de Apel Bacãu.

Documentul precizeazã şi faptul cã Lãzescu Romeo-ştefan „a procedat în acelaşi mod şi cu partea vãtãmatã G.R.M’, cãreia i-a promis, în mod nereal, cã o va reprezenta într-un litigiu civil şi în altul de muncã, ”deşi nu a exercitat nicio acţiune compatibilã activitãţii de avocat, iar ulterior a menţinut-o în eroare, oferindu-i date inexistente referitoare la mersul cercetãrii judecãtoreşti şi la termenele acordate”.

Potrivit comunicatului, avocatul bãcãuan incriminat „a obţinut, în mod injust, de la partea vãtãmatã, sumele de 300 lei şi 600 lei, achitate drept onorariu”.Dosarul a fost trimis, spre competentã soluţionare, Curţii de Apel Bacãu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here