AuditXpert – o nouă soluție de auditare pe piața din România

Recent apărută pe piața soluțiilor de auditare din România, AuditXpert este o platformă destinată companiilor de audit care au clienți mici, medii și mari, aducând un plus de valoare clientului de audit. Accesibilă de oriunde datorită funcționalității sale în Cloud, AuditXpert facilitează prelucrarea datelor primite în formă brută, având integrat un modul de prelucrare automată a balanței, registrului jurnal și registrului de mijloace fixe.

De la formate multiple la un format unic

Datorită modulului amintit anterior, care facilitează prelucrarea automată a balanței, registrului jurnal și registrului de mijloace fixe, utilizatorul reușește să adune și să aducă sub același format fișiere exportate din diferite soft-uri de contabilitate precum SAP, Navision, Ciel, Mentor sau Saga. În plus, capacitatea de prelucrare a platformei AuditXpert este una ridicată, soft-ul reușind să prelucreze registre cu până la 20 000 000 de linii. Astfel, timpul de lucru destinat prelucrărilor este redus semnificativ, iar task-urile de acest tip devin mult mai simple.

Proces de eșantionare digitalizat

De acum, cu AuditXpert, procesul de eșantionare este complet digitalizat. Pe baza metodelor specifice de eșantionare și ținând cont de tipul clientului, eșantionarea se va face în mod automat într-o fișă destinată secțiunilor care se vor testa în acest fel.

Modul integrat de confirmări

Platforma AuditXpert vine la pachet cu un modul integrat de confirmări. Practic, transmiterea confirmărilor de sold și rulaj va putea fi controlată mult mai ușor prin intermediul aplicației, de la selecția partenerilor și până la transmiterea solicitărilor de confirmare sold și rulaj, primirea acestora și citirea lor direct în secțiunea de testare.

Stocarea și securitatea datelor

Datele vor fi păstrate de la an la an în platforma AuditXpert și vor fi preluate în mod automat pentru diferite secțiuni de testare. Astfel, pentru un client de audit recurent, aplicația va putea oferi de exemplu analize a variațiilor de stoc, venituri și cheltuieli.

Automatizarea proceselor

Parte din beneficiile acestei platforme, testarea declarațiilor din secțiunile de salarii și TVA se va realiza prin citirea automată a declarațiilor fiscale și verificarea acestora cu datele din balanță/ registru jurnal.

Toate aceste secțiuni care deservesc task-uri care, în mod obișnuit, sunt consumatoare de timp, vor permite utilizatorilor AuditXpert să se concentreze mai mult asupra secțiunilor de risc, având astfel mai mult timp la dispoziție pentru analiza datelor și interpretarea acestora.

De asemenea, AuditXpert este într-o continuă dezvoltare, o echipă fiind alocată implementării feedback-ului din partea utilizatorilor și îmbunătățirii permanente a platformei.

Așadar, ce vei face pe platforma AuditXpert?

  • te vei ocupa cu prelucrarea și preluarea de date între secțiunile de lucru
  • vei putea realiza cu ușurință rapoarte de activitate ale echipei, unde vei putea vedea în timp real cine pe ce fișă lucrează
  • te vei bucura de suport pentru importarea datelor din SAF-T (când va fi disponibil)
  • vei putea mapa situațiile financiare în ROGAAP, IFRS, ITA GAAP etc.

În prezent, platforma AuditXpert este disponibilă în versiune BETA. Dacă vrei să afli mai multe detalii despre aceasta, poți să ne scrii pe adresa de email alina.miloaie@auditxpert.ro. De asemenea, AuditXpert poate fi testată de companiile interesate, înainte de lansare, în limita locurilor disponibile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here