Asociația Română a Industriei Fotovoltaice din România (RPIA) a devenit membră a SolarPower Europe

Asociatia SolarPower Europe este vocea reprezentativa a domeniului energiei fotovoltatice europene si reuneste specialisti si manageri de de top din acest domeniu. Asociatia are drept obiectiv promovarea rolul energiei solare pe piața energetică europeană.

In perioada urmatoarea, SolarPower Europe vizeaza consolidarea relatiei cu instituțiile europene, pentru a se asigura că energia solară joacă un rol esențial în cadrul Green Deal, permițând ca tehnologiile inovatoare și cunoștințele împărtășite să contribuie la accelerarea tranziției energetice.

„Sunt foarte fericit ca ne-am reintors in familia europeana a sectorului energiei solare, Solar Power Europe, ca asociatie ce reprezinta sectorul energiei solare din Romania. Cred in viitorul energiei regenerabile din tara noastra si sunt convins ca vom avea foarte multe proiecte solare instalate in perioada urmatoare. Este incredibil ca Romania a revenit pe harta investitionala a unor mari grupuri interesate de sectorul energiei regenerabile. A fost un exercitiu incredibil de recastigare a increderii in mediul investitional romanesc.

Avem un potential fantastic in ceea ce priveste productia de energie din surse regenerabile, in special, energie solara. Speranta mea este ca o parte din proiecte sa fie realizate de prosumeri. Acest potential, poate genera investitii semnificative, de sute de milioane de euro in economia si sistemul energetic romanesc, greu incercat in ultima perioada.”, declara Ciprian Glodeanu, Presedinte RPIA si Co-Managing Partner, Glodeanu si Asociatii.

Asociația Română a Industriei Fotovoltaice din Romania RPIA a fost înființată in anul 2012 de către un grup de specialiști cu o vastă experiență în acordarea de consultanță în domeniul dezvoltării unităților de producere a energiei electrice din resurse regenerabile. RPIA dorește ca împreună cu membrii săi să devină un partener corect si de încredere pentru autoritățile din România, în vederea dezvoltării unui dialog deschis și constructiv. Scopul asociației este de a crea un mediu propice pentru un dialog constructiv între părțile responsabile – autoritățile române și internaționale și toate celelate companii românesti și străine implicate în întreg lanțul de furnizori din domeniul energiei solare.