ASF, recurs împotriva deciziei care anulează sancțiunile fostei șefe a NN Pensii. Avocații care o reprezintă pe Raluca Țintoiu

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a făcut recurs împotriva deciziei Curţii de Apel Bucureşti prin care s-au anulat sancţiunile aplicate de autoritate Ralucăi Ţintoiu, fosta şefă a NN Pensii, potrivit informaţiilor de pe portal.just.ro.

Curtea de Apel a decis la mijlocul lunii octombrie 2018 anularea deciziei prin care Raluca Ţintoiu a fost amendată de ASF cu suma de 100.000 de lei şi cu retragerea autorizaţiei şi a obligat totodată autoritatea să îi plătească fostei şefe a NN Pensii daune morale în valoare de 1.000 de euro, informeaza Ziarul Financiar.

Sancţiunile au fost aplicate de ASF în contextul în care Raluca Ţintoiu a decis avertizarea în aprilie 2017 a celor 1,9 milioane de clienţi ai fondului de pensii private obligatorii administrat de NN în legătură cu o posibilă naţionalizare a banilor acumulaţi în conturi. Scrisoarea trimisă prin e-mail de NN Pensii cu Raluca Ţintoiu la conducere a creat mare agitaţie la nivel politic, însuşi liderul PSD Liviu Dragnea ieşind în spaţiul public de mai multe ori pentru a susţine cu fermitate că „naţionalizarea este un scandal pornit din nimic“.

În plus, el a spus la acea vreme că ASF şi Ministerul de Finanţe trebuie să sancţioneze foarte dur, fapt care s-a şi întâmplat. Raluca Ţintoiu a fost reprezentată în faţa instanţei de avocatul Cosmin Vasile, partener în cadrul casei de avocatură Zamfirescu Racoţi & Partners.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here