ASD, 25 de ani de activitate. Legal Marketing, Partener Media Principal

Asociația Studenților în Drept, reprezentată prin Alexandra Guramba, Președinte al asociației, a celebrat în cadrul Galei organizate în seara de 7 Iulie, 25 de ani de activitate. Cunoscând o evoluție rapidă, cu un impact pozitiv asupra celor pe care îi reprezintă, ASD și-a reconfirmat faptul că misiunea ei este una importantă, ecoul muncii, al seriozității fiind încununat în zecile de proiecte finalizate, numărul din ce în ce mai mare de membrii (peste 600 până în prezent) și departamentele pe care le-au creat (în număr de șapte).

Partenerii evenimentului au declarat faptul că vor susține această asociație și se vor implica în activitățile desfășurate.

Legal Marketing este, începând din acest an, Partener Media Principal al Asociației. Printre parteneri s-au numărat: Mușat & Asociații, NNDKP, Filip & Company, JGV, PSBH, CMS, Guia Naghi & Asociații, KPMG Legal, Banca Transilvania.

Unul dintre momentele emoționante la care sala s-a ridicat în picioare, a fost cel dedicat Teodorei Tudose, o tânără a cărei destin a fost mai presus decât viața însăși, spiritul și exemplul ei motivând generațiile actuale.

Despre ASD

Apărută în 1999, ca „o voce a studenţilor”, Asociaţia cunoaşte o evoluţie rapidă, având un impact pozitiv în rândul celor pe care şi-a propus să îi reprezinte.

În 25 de ani, ASD creşte semnificativ la nivel departamental, iar o evoluţie semnificativă se poate observa şi în ceea ce priveşte componenţa. Pornind de la un număr de 10-15 membri, astăzi, datorită impactului pozitiv pe care Asociaţia îl are asupra studenţilor, numărul membrilor acesteia depăşeşte 600.

Asociaţia funcţionează conform statutului întocmit şi acceptat de către membrii acesteia, nefiind afiliată politic sau religios. În subsidiar, fiecare departament are propriul regulament de organizare şi funcţionare. În ciuda delimitării departamentelor, există proiecte interdepartamentale, mai ales atunci când ASD este aleasă pentru organizarea unor evenimente de anvergură, precum conferinţe de talie naţională.

Scopul Asociației constră în organizarea unor proiecte destinate studenţilor, promovându-le ideile. Cele șapte departamente de activitate, Academic, Activități Sociale, Fundraising, Marketing & PR, Practică Juridică, Relaţii Externe și Resurse Umane, desfășoară proiecte atât individual, la nivel de departament, cât şi la nivel de asociaţie, prin colaborare interdepartamentală.

În calitate de unicӑ asociație reprezentativӑ a Facultӑții de Drept din cadrul Universitӑții din București și de membru al Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR), Asociația Studenților ȋn Drept și-a consolidat rolul de intermediar ȋntre studenți, cadre didactice și organele de conducere. Acest rol se concretizează, ȋn principal, prin reprezentarea la nivelul Consiliului Facultății de Drept și Senatului Universității din București.