Aryzta a preluat compania Fornetti, prezenta si pe piata din Romania

Producatorul de panificatie Aryzta, din Elvetia, a cumparat compania ungara Fornetti, prezenta si pe pietele din Romania si Bulgaria. Aspectele de drept bulgar ale tranzactiei au fost acoperite de catre firma de avocatura Kambourov & Partners.

Potrivit CEE Legal Matters, Kambourov & Partners a asigurat aspectele de due dilligence ce au vizat filiala bulgara a Fornetti, si, totodata, a elaborat documentele tranzactiei.

In structura sa curenta, Fornetti si-a atins limitele. Pentru a face urmatorul pas, acela de a deveni o companie cunoscuta pe plan international, este inevitabila colaborarea cu un partener profesionist, care are experienta necesara si o baza financiara stabila„, a declarat intr-un comunicat fondatorul Fornetti, József Palásti, citat de Mediafax.

Sebastian Gooding, directorul executiv al Arytza si noul CEO al Fornetti Holding, a declarat ca Fornetti va beneficia in sase luni de investitii de un milion de euro pentru sustinerea activitatii, iar numarul de angajati va creste semnificativ.

Fornetti are 800 de angajati in Ungaria si 500 de salariati in Romania si Bulgaria.

Arytza, unul dintre cei mai mari producatori si furnizori de panificatie congelata la nivel international, are fabrici pe patru continente, sub peste 60 de branduri, si este listat la bursele din Zurich si Irlanda.

In jumatatea lunii iunie, Fornetti Romania anunta ca si-a indeplinit obligatiile asumate fata de creditori, banci si parteneri incluse in planul de reorganizare, astfel ca in termen de opt saptamani de la acea data administratorii judiciari vor propune inchiderea procedurii.

Din momentul ramanerii definitive a sentintei judecatorului sindic compania isi va continua activitatea fara supravegherea administratorilor judiciari. Anul 2015 arata un trend pozitiv, cu crestere a vanzarilor de pana la 15%, 70 de magazine deschise si noi investitii in modernizarea magazinelor. Cifrele confirma cresterea comunicata si la inceputul acestui an„, arata atunci Fornetti, intr-un comunicat.

In ianuarie, Fornetti a anuntat ca a trecut anul trecut pe profit, dupa vanzari care au depasit nivelul de 100 milioane de lei, si ca spera sa iasa din insolventa in acest an.

Compania are peste 400 de angajati si a intrat in insolventa la finele anului 2011.

Fornetti Romania, cu sediul in Timisoara, a fost infiintata in anul 2001 prin intermediul unui parteneriat cu Fornetti Kft. din Ungaria. Compania a devenit master-francizor pentru aceasta marca in Romania, dupa ce initial a avut activitati de distributie a produselor de patiserie. Firma are o fabrica in apropiere de Timisoara.