Arrows legal network – forța unui proiect

Aron Dinu și Asociații este printre membrii fondatori ai unei alianțe internaționale, care cuprinde peste 80 de avocați din 10 țări din Europa Centrală și de Est. Scopul acestui grup considerabil de firme de avocatură este de a oferi consultanță tranzacțională complexă și cele mai bune servicii pentru clienți, dar și la prețuri prestabilite

 

Aron Dinu și Asociații este o Societate Civilă de Avocați ce trebuie inclusă printre jucătorii importanți pe piața serviciilor juridice din România și nu numai. Asta întrucât firma care-și desfășoară activitatea într-o vilă cochetă din apropierea Parcului Herăstrău este parte a unei alianțe internaționale, care cuprinde avocați din zece țări din Europa Centrală și de Est. Ba mai mult, este chiar printre membrii fondatori ai acestei alianțe, al cărui ”act constitutiv” s-a finalizat zilele trecute la Praga, fiind semnat și de Rareș Dinu din partea Aron Dinu și Asociații, reprezentanții României în acest grup considerabil de firme de avocatură.

 

Formată doar din membrii verificați

”Toți membrii acestei alianțe, numită Arrows Legal Network, sunt societăți cu care am lucrat în trecut, formate din oameni pe care îi cunoaștem personal, ceea ce ne dă o încredere fantastică în serviciile, în expertiza lor, chiar și în privința laturii personale a fiecăruia. Pentru că este extrem de important, mai ales atunci când un client de-al nostru intră pentru prima dată pe o piață străină, să aibă parte de o recomandare de încredere. De obicei, în momentul în care intră cineva nou pe o piață străină, primul pas este să se informeze despre cum se poate face o anumită tranzacție în țara respectivă. Și atunci se merge către un pitch de afaceri, începând cu găsirea unei societăți de avocatură. Tot acest proces este greoi și de lungă durată, pentru că trebuie stabilit scope of work, care aduce o mulțime de modificări și negocieri, pentru că unii înțeleg, alții nu, unii ofertează pentru ceva, alții pe altceva, unii ofertează parțial, alții total, unii au un plafon la care se opresc, alții ofertează fără acest plafon. Clientul e bulversat. De obicei toată partea asta n-o face clientul, ne roagă tot pe noi să o facem. S-a întâmplat să avem zeci de întâlniri cu diverși clienți români, în momentul în care au intrat pe o altă piață, doar pentru a încerca să alegem ca partener o casă de avocatură din străinătate. Și atunci s-a născut ideea acestei alianțe, la care s-a lucrat câțiva ani de zile, pentru alegerea tuturor partenerilor. E o alianță tânără, cu o medie de vârstă a avocaților care o compun, în jur de 40 de ani. Are însă în actuala formă peste 80 de avocați, din 10 țări, și capacitatea de a acoperi toate ariile de practică. Deci, în acest moment, pe aceste țări cuprinse în Arrows Legal Network, clienții noștri au posibilitatea de a avea imediat, la niște prețuri prestabilite, o ofertă optimă servicii. Bineînțeles, clientul are posibilitatea de a alege să lucreze cu cine vrea, nu există nicio condiționare de a lucra pe o anumită țară cu avocații acestei alianțe, nici nu s-ar putea, dar pe lângă garanția serviciului în sine făcut de fiecare membru al acestei alianțe, vine și garanția dată de cel care recomandă”, a mărturisit Rareș Dinu.

 

Recomandarea corectă și optimă pentru clienți

Managing partener-ul Aron Dinu și Asociații, Rareș Dinu este convins de forța acestui proiect, mizând pe câteva atuuri pe care Arrows Legal Network le are chiar față de societățile internaționale de avocatură: ”Fiecare avocat în parte sau societate de avocatură în parte are un anumit mod de a presta serviciile, iar clienții vechhi se obișnuiesc cu un anumit mod de a se presta serviciile. Membrii alianței au fost aleși după un anumit tipic și atunci reușesc să comunice cu clienții pe înțelesullor. Nu toți clienții sunt foarte atenți și preocupați de lista lungă a pașilor unei tranzacții. Clientul e om de business, pentru el există ”vreau să fac tranzacția asta”. Noi trebuie să venim apoi și să urmărim să-i explicăm cum trebuie procedat. Principalul avantaj este că, nefiind un raport de subordonare între membrii acestei alianțe sau vreun interes al unui membru de a lucra cu un anumit membru din altă țară, pentru că profitul nu se împarte este al fiecăruia un parte, recomandarea făcută clientului este foarte corectă. Să vă dau un exemplu, fără a avea nici cea mai mică intenție diminua calitatea serviciilor firmelor foarte mari, dar e clar că există un interes al lor de a-și recomanda filiala din altă țară. Pentru că există un centru undeva unde toată lumea raportează”.

 

Transparență totală în colaborare

”Eu, până la urmă, îi dau o recomandare clientului, care decide după întâlnirea cu avocatul recomandat dacă vrea să continue cu acesta. Deci e o transparență completă în colaborare. Pe de altă parte, mai este o ramură unde pe noi ne ajută foarte mult și anume în cadrul procedurilor de due-diligence, sau în cadrul diverselor opinii legale. Prin Arrows Legal Network, noi avem acces rapid la informații legate la jurisprudența din alte țări, la diverse prevederi legale din alte țări, lucruri care pot conta foarte mult. Chiar și într-un litigiu, pentru că deja litigiile au evoluat fantastic și deja se fac referiri la anumite hotărâri din alte țări, așa că noi credem că este o valoare adăugată adusă serviciului nostru și adusă clienților”, ne-a mai declarat Rareș Dinu.

 

dinu avocat

 

”Realizarea acestei alianțe internaționale s-a făcut după o muncă de aproximativ doi ani. Centrul de comandă în următorul an va fi la Praga, urmând să decidem ulterior dacă va rămâne acolo măcar trei ani, sau se va muta anual în fiecare din țările care alcătuiesc Arrows Legal Network(Rareș Dinu)

 ”Este un proiect inovativ pentru toată lumea. E ceva nou, frumos și provocator. Deja consider că nouă ne-a adus un plus important, cel puțin la nivel de experiență” (Rareș Dinu)

 ”Este clar că totul devine din ce în ce mai alert, că avocații trebuie să se miște din ce în ce mai repede. E clar că piața e în schimbare, că tranzacțiile se modifică, că informația trebuie obținută cât repede. Mi-aduc aminte cu mare drag că atunci când am început avocatura, în urmă cu 16 ani, trimiteam faxuri și așteptam zile bune un răspuns, dar acum se întâmplă să trimit un email și în câteva minute să se întoarcă răspunsul. Viteza își spune cuvântul și suntem obligați să ne adaptăm”

Rareș Dinu