Apple a lansat un nou proces impotriva Samsung

Apple a declansat o noua  batalie la nivel mondial impotriva Samsung Electronics. Firma fondata de Steve Jobs a dat in judecata rivala sa pentru ca a incalcat patru patente de inventie pentru smartphone-ul Galaxy Nexus.

Apple a cerut unui tribunal federal din California sa opreasca comercializarea smartphone-urilor producatorului sud-coreean, sustinand ca noua versiune de Google Android, numit Ice Cream Sandwich, a fost intemeiata pe patru incalcari de brevet, inclusiv tehnologia din spatele asistentului personal Siri si abilitatea de a debloca telefonul prin alunecarea unei imagini, scrie Reuters.

„Samsung a copiat sistematic inovatiile noastre tehnologice, produsele, caracteristicile si designul. Prin aceste miscari, Samsung incearca să distruga cota de piata detinută de Apple”, afirma reprezentatul juridic al Apple, conform site-ului ibtimes.com.

Apple mai are un proces de anul trecut in desfasurare in care sustine ca tabletele Samsung sunt copiate integral dupa iPad, de la caracteristicile de proiectare pana la aspectul icon-urilor de pe ecran.

In plus fata de cazurile din California, Apple si Samsung au avut pana acum peste 20 de lupte juridice , in 10 tari, pentru rolul de lider mondial pe piata smartphone-urilor si a tabletelor.