Anunț de selecție pentru proiectul european MULTILATERAL EXCHANGE OF LAWYERS

Uniunea Nationala a Barourilor din Romania participa in calitate de partener la Proiectul MULTILATERAL EXCHANGE OF LAWYERS al carui scop este schimbul de avocati intre tarile Uniunii Europene care urmareste sa permita o mai mare mobilitate a avocatilor in cadrul Uniunii Europene si sa contribuie la dezvoltarea unei culturi judiciare europene.

Proiectul este condus de Fundatia Europeana a Avocatilor, in parteneriat cu barourile locale din Atena si Paris, consultantii juridici din Polonia si barourile nationale din Romania, Lituania, Spania si Republica Ceha. In cadrul proiectului, avocatii din 7 state membre ale UE vor avea posibilitatea de a fi instruiti in strainatate in institutiile gazda din sectorul juridic.

Pe durata proiectului sunt prevazute 4 perioade de schimb intre avocatii europeni.

Primele 2 etape de participare la program s-au desfasurat in perioada noiembrie 2017 – februarie 2018, martie – iunie 2018 luand in considerare preferintele si disponibilitatea posturilor in institutiile gazda. Ce-a de-a treia etapa de schimburi va avea loc in perioada septembrie – decembrie 2018.

A patra etapa de schimburi va avea loc in perioada ianuarie-aprilie 2019.

In aceste etape, 10 avocati romani sunt trimisi in strainatate in institutiile din tarile participante la proiect, iar U.N.B.R. – prin institutiile/entitatile selectate, va gazdui 10 avocati europeni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here