Colegiul Juridic Franco-Roman de Studii Europene, la doua decenii de activitate

Colegiul Juridic Franco-Roman de Studii Europene organizeaza, in perioada 6-7 noiembrie 2015, conferinta aniversara “20 ans et le temps du droit”. Evenimentul, gazduit de Palatul Facultatii de Drept a Universitatii din Bucuresti, marcheaza implinirea a 20 de ani de activitate a Colegiului Juridic Franco-Roman de Studii Europene.

Potrivit organizatorilor, la eveniment si-au anuntat prezenta peste 40 de personalitati marcante ale mediului universitar francez, reprezentanti de prestigiu ai Facultatii de Drept a Universitatii din Bucuresti, precum si ai celor mai importante facultati din Romania, care alcatuiesc Hexagonul facultatilor de Drept, alaturi de reprezentanti ai Facultatii de Drept a Universitatii de Stat din Moldova.

Alocutiunile introductive ale conferintei, precum si prima sesiune de comunicari stiintifice, se vor desfasura in plen, in Aula Magna Facultatii de Drept a Universitatii din Bucuresti, urmand ca lucrarile sa se desfasoare in cadrul mai multor sectiuni, in functie de temele alese de fiecare intervenient in parte.

Bugetul conferintei este de aproximativ 50.000 de euro, acoperind cazarea si dineurile festive oferite in fiecare dintre serile evenimentului, pregatirea materialelor specifice si editarea volumului care va contine lucrarile sustinute in cadrul conferintei.

Spatiu universitar de elita al francofoniei, Colegiul Juridic Franco-Roman de Studii Europene este rezultatul unui parteneriat stiintific de excelenta intre Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti si un consortiu de universitati franceze, in fruntea carora se afla Universitatea Paris I Pantheon-Sorbonne. Colegiul este sustinut activ de Ministerul francez al Afacerilor Externe.

Colegiul propune cursuri de drept, in mare parte in limba franceza, cu specializare in Dreptul european al afacerilor. Acesta le ofera studentilor, pe langa diplomele de la Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti, diplome franceze de licenta in Drept, Master I in Drept international si european al afacerilor si Master II in Drept international si european al afacerilor de la Universitatea Paris I Pantheon-Sorbonne.

Organizarea administrativa si financiara a proiectului este asigurata de Asociatia Conferintele Facultatii de Drept a Universitatii din Bucuresti. (Cristina Bandrabur)