Andreea Stănescu a fost numită la conducerea London Stock Exchange Group (LSEG) România

London Stock Exchange Group (LSEG) a numit-o pe Andreea Stănescu, fost vicepreşedinte în cadrul Stefanini, la conducerea noului centru de servicii din România, care va avea în faza iniţială până la 200 de angajaţi.

Andreea Stănescu va lucra în subordinea lui Dee Liyanwela, responsabil de Sri Lanka şi România.

Grupul LSEG, care administrează bursa londoneză şi colaborează cu instituţii financiare din întreaga lume, a devenit în numai câteva luni compania cea mai activă pe piaţa de recrutări din Capitală. London Stock Exchange Techno­lo­gy dezvoltă şi gestionează solu­ţii tehnologice de înaltă per­for­man­ţă pentru tranzacţionare, su­pra­­ve­ghe­rea pieţelor şi sis­teme post­tran­­zacţionare pentru 40 de orga­nizaţii şi burse, inclusiv pentru pieţele proprii ale grupului.

Bi­ro­ul din Bucureşti se va con­centra mult pe IT şi dezvoltare, analiză de date, testare, progra­ma­re, servicii de suport pen­tru Europa şi inclusiv inte­ligenţă artificială.

Andreea Stănescu a fost responsabilă cu managementul infrastructurii IT şi a operaţiunilor în mai multe companii, ultimul job fiind la furnizorul de servicii IT Stefanini, unde a fost vicepreşedinte Delivery pe zona EMEA. Noul director al LSEG în România a lucrat şi în cadrul Optima Solutions and Services, precum şi la Vodafone, unde a făcut parte din Consiliul Executiv.

”Mă bucur de venirea Andreei Stănescu în cadrul London Stock Exchange Group ca director general pentru România. Ea are o experienţă vastă în managementul operaţional de care va beneficia noul nostru centru de servicii de la Bucureşti”, a declarat  Dee Liyanwela, preşedinte BSL Sri Lanka şi Romania.

El a adăugat că România oferă o forţă de muncă extrem de calificată şi a fost impresionat de calitatea candidaţilor pe care i-a întâlnit până în prezent. Planul oficial al LSEG este să ajungă la un total de 200 de angajaţi, având perspectiva de a dubla această cifră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here