Alte cinci case de avocatura contestasera licitatia Metrorex suspendata de CNSC

Casele de avocatura Cecilia Popa si Asociatii, Voicu si Filipescu, Dragomir si Asociatii, Musat si Asociatii si Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) au depus, la randul lor, contestatii la Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC), cerand suspendarea procedurii de atribuire de catre Metrorex a unui contract de 9 milioane de euro pentru servicii juridice si de consultanta.

CNSC a respins solicitarile caselor de avocatura mentionate, acestea fiind ramase fara obiect intrucat procedura de atribuire a contractului a fost suspendata inca din 23 aprilie, la cererea societatilor Bostina & Asociatii si Popovici Nitu & Asociatii.

Documentatia supusa contestatiilor se afla la baza unei licitatii pentru atribuire, avand ca obiect „servicii de consultanta, asistenta juridica si reprezentare in fata instantelor judecatoresti si a oricaror institutii in vederea dobandirii prin expropiere/transfer a imobilelor necesare extinderii si/sau modernizarii retelei de metrou”. Valoarea contractului este de 38,1 milioane de lei, fara TVA.

Prin contestatia formulata impotriva documentatiei de atribuire, firmele de avocatura solicitau obligarea Metrorex la eliminarea prevederilor restrictive si nelegale si la modificarea documentatiei in conformitate cu prevederile in vigoare. In subsidiar, se solicita anularea procedurii de atribuire, in cazul in care nu mai pot fi dispuse masuri de remediere, dar si suspendarea procedurii pana la solutionarea pe fond a contestatiei.

Impotriva deciziei de suspendare a procedurii de achizitie publica din 23 aprilie se poate formula plangere in termen de 5 zile de la comunicare.