Allen Overy se retrage din România. RTPR pierde parteneriatul cu brandul din Magic Circle

După 12 ani de parteneriat sub brandul RTPR Allen Overy, compania londoneză a decis plecarea din România.

Trecută prin diverse faze de branding, printre care și RTPR in association with Allen Overy, compania românească se vede, acum, în postura de a rămâne doar cu un acord de lucru pe proiecte și clienți comuni, în număr limitat față de asocierea de nume și imagine cu unul dintre coloșii avocaturii mondiale.

De altfel, pe site-ul companiei Allen Overy (allenovery.com), biroul de la București nu apare listat și nu mai există nicio mențiune la colaborarea, chiar și restrânsă, cu compania de la București. Alianța de peste un deceniu, care a adus Magic Circle prin Allen & Overy în România, a fost înlocuită cu un „acord de relație”. Cele două firme spun că vor continua să colaboreze la oferte în cadrul unui aranjament care se va extinde la formare comună și inițiative comune de marketing.

Într-un comunicat, Allen & Overy declara că a făcut o „schimbare organizațională” pentru a alinia relația cu „alte țări în care nu avem propriul nostru birou, dar lucrăm cu firme locale”. Un partener senior de la Londra, Wim Dejonghe, a declarat: „Apreciem colaborarea cu RTPR și suntem încântați că acest lucru va continua în cadrul noului acord.” El a adăugat că România și regiunea Europei Centrale și de Est rămân piețe importante pentru firmă.

Magic Circle în România înseamnă acum doar Clifford Chance, prin intermediul alianței Clifford Chance Badea precum și Kinstellar, care a fost fondată în 2008, când Linklaters a dat naștere unor entitati la Bratislava, București, Budapesta și Praga.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here