Allen & Overy, recunoastere din partea pietei de capital

Avocatii care au listat Electrica sunt pe primul loc in topul IPO-urilor in clasamentele internationale. Anul 2015 a fost marcat de succes pentru Allen & Overy in privinta practicii de piete de capital. Implicarea in cele mai mari IPO-uri de pe piata atat de partea emitentilor, cat si de cea a bancilor de investitii, au asigurat pentru Allen & Overy un binemeritat loc 1 (raportat la valoarea tranzactiilor) in clasamentele de specialitate.

Doar cu titlu de exemplu, avocatii Allen & Overy au fost alaturi de emitentul Worldpay intr-un IPO de 2,48 miliarde de lire sterline, dar si de Guvernul olandez intr-un IPO de 3,3 miliarde de euro al ABN Amro.

James Roe, Partener in biroul din Londra in cadrul departamentului de piete de capital a declarat: „Succesul echipei noastre de equity capital markets are la baza amploarea si profunzimea practicii A&O in domeniu si capacitatea noastra de a oferi o expertiza de top armonizata transfrontalier, corelata cu competente solide de drept american. In 2015 am acordat consultanta in multe dintre cele mai mari si mai complicate tranzactii pe pietele de capital din Europa, Orientul Mijlociu si Africa, ceea ce reprezinta o recunoastere a valorii practicii noastre si o dovada ca in mod constant clientii ne incredinteaza multe dintre cele mai proeminente si complexe IPO-uri.” James Roe, alaturi de Cameron Half, Counsel care isi desfasoara activitatea intre birourile Allen & Overy din Moscova si Londra, sunt dedicati proiectelor de piete de capital din regiune si au o bogata experienta in IPO-uri in diverse jurisdictii, inclusiv listarea duala a Electrica ce a avut loc in anul 2014.

In Romania Allen & Overy activeaza in asociere exclusiva cu firma locala RTPR (Radu Taracila Padurari Retevoescu) din 2008.

Suntem mandri de realizarile colegilor de la Allen & Overy. O mare parte din acest succes important se datoreaza muncii transfrontaliere excelente intre birourile Allen & Overy din toata Europa. Ne dorim mai multe proiecte similare si in Romania. Este mult cash in piata si specialistii au pariat pe un an 2016 plin de emisiuni de actiuni si obligatiuni, asa ca asteptam cu interes astfel de tranzactii si in Romania. Am reprezentat cu succes emitentul Electrica in cel mai mare IPO din Romania si ne dorim in continuare asumarea unor astfel de proiecte de privatizare, mai ales ca avem suportul echipelor de avocati de elita ce lucreaza pe cele mai mari tranzactii ale pietelor financiare de top din Europa.”, a adaugat Loredana Chitu (Boeru), Counsel in cadrul RTPR Allen & Overy, avocat specializat in domeniul pietelor de capital.

Cu o echipa de 42 de avocati, domeniile principale de activitate ale RTPR Allen & Overy cuprind finanţari, fuziuni şi achiziţii, pieţe de capital, insolvenţa şi restructurari, concurenţa, dreptul muncii, dreptul proprietaţii intelectuale, litigii şi arbitraj, consultanţa pentru sectoarele de afaceri, inclusiv energie, telecomunicaţii, finantare, real estate si industria farmaceutica.

ecaterina.virgolici@lhm.ro