Allen & Overy isi consolideaza departamentul de litigii din Londra

Allen & Overy isi va grupa departamentul de litigii din Londra angajandu-l pe Lawson Caisley, partener Hogan Lovells. Data de incepere a contractului va fi confirmata in curand, urmand ca Caisley sa se alature casei internationale de avocatura Allen & Overy in urmatoarele luni.

Timp de aproape 20 de ani el si-a axat practica din cadrul societatii Hogan Lovells pe institutii financiare, scrie law.com. Acesta a facut parte din echipa Hogan Lovells desemnata sa se ocupe de plangerea de 5 miliarde de lire sterline depusa de BTA Bank impotriva fostului presedinte al bancii, Mukhtar Ablyazov. In 2002 Caisley a fost numit partener.

Plecarea lui Caisley din cadrul Hogan Lovells coincide cu plecarea partenerilor specializati pe litigii, Graham Huntley si Helen Brannigan, care au decis sa paraseasca firma la inceputul acestei luni pentru a lansa propria lor firma de litigii comerciale in Londra.

Tim House, seful departamentului global de litigii la Allen & Overy, a declarat: “Londra este perceputa ca fiind un forum international unic de solutionare a litigiilor, in care patru din cinci cazuri judecate de catre instanta comerciala implica entitati din afara Regatului Unit”.

In iunie 2008 Allen & Overy si-a deschis un birou si in Romania, prin asocierea cu firma locala de avocatura Radu Taracila Padurari Retevoescu.