Alitalia, anchetata pentru "fraude comerciale" in contractul cu Carpatair

Procurorii italieni suspecteaza compania aeriana Alitalia de „fraude comerciale” din cauza contractului incheiat cu Carpatair, in urma incidentului produs pe un aeroport din Roma, informeaza ziarul La Repubblica, citat de Mediafax.

Procurorul din orasul Civitavecchia, Gianfranco Amendola, a initiat miercuri o ancheta pentru „fraude comerciale” impotriva companiei Alitalia.

Potrivit La Repubblica, Alitalia este acuzata de comercializarea biletelor de avion pentru curse pe care ar fi urmat sa le efectueze, desi acestea erau operate de compania Carpatair.

In replica, Alitalia a reiterat ca a „respectat in totalitate directivele privind comercializarea biletelor” si normele de siguranta aeriana.

Marti, Procurorul Gianfranco Amendola a anuntat ca cei doi piloti romani ai avionului Carpatair care a iesit de pe pista la Roma sunt cercetati pentru producere de leziuni din culpa.

Trei persoane au fost ranite dupa ce un avion cu 50 de persoane la bord apartinand companiei Carpatair, care efectua un zbor intern pentru Alitalia, a ratat aterizarea si a iesit de pe pista, pe Aeroportul Fiumicino din Roma.

Pe 8 ianuarie, un deputat italian ceruse efectuarea unei anchete privind decizia companiei aeriene Alitalia de a incredinta Carpatair numeroase zboruri pe rute interne, in Italia, si pe rute externe, pe fondul nemultumirii sindicatelor pilotilor si insotitorilor de bord italieni.

In ianuarie, presedintele Asociatiei nationale italiene a pilotilor comerciali (ANPAC), Giovanni Galiotto, exprima nemultumirea fata de hotararea Alitalia de a incredinta unele zboruri companiei Carpatair, explicand ca mii de angajati au fost disponibilizati, inclusiv 550 din cadrul Alitalia. Pe fondul scandalului, ziarul Corriere della Sera scria ca pilotii si sindicalistii erau preocupati de siguranta zborurilor operate de Carpatair, notand ca au fost inregistrate numeroase incidente cu avioanele companiei din Romania.