Alastair Teare este noul director executiv al Deloitte Europa Centrala

Alastair Teare (foto) este, incepand cu 1 iunie 2012, noul director executiv al firmei membre Deloitte Touche Tohmatsu Limited (DTTL) din Europa Centrala. Teare este succesorul lui Michael Barrington, al carui mandat a ajuns la final, el parasind compania Deloitte dupa mai bine de 37 de ani.

Numirea lui Teare de catre Consiliul Director a fost ratificata de catre Partenerii Deloitte Central Europe in urma alegerilor si a unui proces decizional care are loc la fiecare patru ani. 

„Sunt onorat ca partenerii mi-au acordat acest privilegiu, ce reprezinta totodata si o mare responsabilitate”, a declarat Alastair Teare. „Impartasesc cu partenerii aceeasi viziune pentru Deloitte Europa Centrala, concentrandu-ne sa asiguram clientilor nostri excelenta si calitate. Vom continua sa extindem gradul de complexitate si calitatea serviciilor noastre, consolidand totodata reputatia Deloitte de a fi un loc de munca extrem de interesant si incarcat de satisfactii”.

Ca CEO, responsabilitatile lui Teare acopera 17 tari si 41 de birouri ce numara peste 3.700 de oameni.

Pe parcursul celor peste 20 de ani petrecuti in Deloitte, Teare (44 de ani) a indeplinit diverse roluri de lider si consultant pentru clienti cu precadere din domeniul financiar. Din 2005, a fost membru in Comitetul Executiv al Deloitte Europa Centrala si Lider Reputatie & Risc, coordonand programul de administrare a riscului, ca parte integranta in activitatea operationala a firmei.

Teare s-a alaturat biroului din Londra al Deloitte LLP, firma britanica membra DTTL, in 1990 si a fost transferat prin secondment la Budapesta, in 1993. A devenit Partener al Deloitte Europa Centrala in ianuarie 1999 si ulterior Partener Coordonator Audit Deloitte Ungaria, din 2000 pana in 2005, cand a preluat rolul de Lider Reputatie & Risc pentru Deloitte Europa Centrala. A fost membru al Consiliului Director Deloitte Europa Centrala din 2004 pana in 2006.

Teare este membru al Institutului Expertilor Contabili din Marea Britanie si tara Galilor si are o diploma in stiinte Politice si Studii Internationale de la Universitatea Southampton.