Admitere in profesie 2015. Cati bani vor fi returnati candidatilor care nu au depus dosarul de inscriere la examen sau au solicitat retragerea acestuia

Consiliul Uniunii Nationale a Barourilor din Romania (UNBR) a stabilit, printr-o hotarare adoptata recent, cuantumul din taxa platita pentru inscrierea la examenul de admitere in profesie ce va fi restituit candidatilor care fie nu au depus la barou dosarul de inscriere la examen, fie au solicitat retragerea acestuia.

Hotararea nr. 25 din 5 septembrie 2015 a Consiliului UNBR privind stabilirea cuantumului restituirilor sumelor achitate cu titlu de taxa de examen, in vederea sustinerii examenului de primire in profesia de avocat si admitere in cadrul Institutului National pentru Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor (in vederea dobandirii titlului profesional de avocat stagiar), precum si de primire in profesia de avocat a persoanelor care au absolvit examenul de definitivat in alte profesii juridice, sesiunea septembrie 2015, prevede:

Art 1: Se restituie integral suma achitata cu titlu de taxa de examen persoanelor care nu au depus la barou dosarul de inscriere la examen.

Art 2: (1) Se restituie partial (600 lei) suma achitata cu titlu de taxa de examen persoanelor care solicita barourilor retragerea dosarului si restituirea taxei pana la data de 9 septembrie 2015 cand urmeaza a fi afisate listele finale ale candidatilor la examen.

(2) Se restituie partial (600 lei) suma achitata cu titlu de taxa de examen persoanelor care solicita barourilor retragerea dosarului si restituirea taxei, ca urmare a respingerii cererilor de inscriere la examen, la momentul afisarii listelor finale ale candidatilor la examen.

(3) Diferenta de 400 de lei va fi virata barourilor care au efectuat operatiuni de primire a cererilor de inscriere.

Art 3: Se restituie partial (500 lei) suma achitata cu titlu de taxa de examen persoanelor care solicita retragerea dosarului si restituirea taxei dupa afisarea listelor finale ale candidatilor la examen. Diferenta de 400 lei va fi virata barourilor care au efectuat operatiuni de primire a cererilor de inscriere, iar diferenta de 100 de lei va fi retinuta de INPPA pentru operatiunile partiale administrative privind asigurarea spatiilor de examen.

Taxa pentru examenul de admitere in profesia de avocat a fost de 1.000 de lei.