Admitere in notariat 2015. Au fost afisate rezultatele

Uniunea Nationala a Notarilor Publici din Romania (UNNPR) a publicat, astazi, rezultatele obtinute de candidatii care s-au inscris la concursul pentru dobandirea calitatii de notar stagiar, organizat in data de 21 septembrie (proba orala), respectiv 24 septembrie 2015 (proba scrisa) de catre Camerele notarilor publici.

Rezultatele sunt disponibile dupa cum urmeaza (click pe fiecare Camera pentru a vizualiza listele cu rezultate in format electronic):

CNP Alba Iulia

CNP Bacau

CNP Brasov

CNP Bucuresti

CNP Cluj

CNP Constanta

CNP Craiova

CNP Galati

CNP Iasi

CNP Oradea

CNP Pitesti

CNP Ploiesti

CNP Suceava

CNP Targu Mures

CNP Timisoara

UNNPR a organizat, in luna septembrie, concursul pentru dobandirea calitatii de notar stagiar. Concursul a constat in doua probe: una orala, ce a avut loc in data de 21 septembrie, si una scrisa, desfasurata in data de 24 septembrie 2015. Pentru a promova examenul de admitere in notariat, candidatii au trebuit sa obtina o medie minima de 8,00, dar nu mai putin de nota 7,00 la fiecare dintre cele doua probe.

Numarul total de locuri scoase la concurs pentru aceasta sesiune de examene a fost de 44. Cele mai multe dintre locurile disponibile au fost la Camera Notarilor Publici din Bucuresti, sase, urmata de Camerele Notarilor Publici din Alba Iulia, Cluj si Craiova, cu cate patru astfel de locuri. La polul opus, Camerele cu cele mai putine locuri disponibile, respectiv cate doua, au fost cele din Bacau, Constanta, Iasi, Oradea, Pitesti, Suceava si Targu Mures.

Pentru a deveni notar stagiar, pe langa promovarea examenului pentru dobandirea acestei calitati, o persoana trebuie sa indeplineasca o serie de conditii prevazute de legea 36/1995, care reglementeaza activitatea notariala, si anume:

a) sa fie cetatean roman, cetatean al unui alt stat membru al Uniunii Europene, cetatean al unui stat apartinand Spatiului Economic European sau cetatean al Confederatiei Elvetiene si sa aiba domiciliul sau resedinta in Romania;

b) sa aiba capacitate deplina de exercitiu;

c) sa fie licentiat in drept;

d) sa nu aiba antecedente penale rezultate ca urmare a savarsirii unei infractiuni de serviciu sau in legatura cu serviciul ori a savarsirii cu intentie a unei alte infractiuni;

e) sa se bucure de o buna reputatie, constatata in conditiile stabilite prin statut;

f) sa cunoasca limba romana;

g) sa fie apt din punct de vedere medical si psihologic pentru exercitarea functiei.