Actiunile se prabusesc cu 10% pentru Fiat Chrysler Automobiles

Pentru Fiat Chrysler Automobiles, actiunile  au scazut cu 10% pe bursa din Milano dupa ce site-ul Automotive News a invinuit societatea italiano-americana ca a falsificat cifrele privind vanzarile din Statele Unite.

Conform Automotive News, doi dealeri Fiat Chrysler din Chicago au  depus marti o plangere impotriva firmei de automobile afirmand ca producatorul italo-american a oferit dealerilor sume importante de bani pentru a prezenta ca fiind vandute masini care de fapt nu erau.

Potrivit plangerilor, Fiat Chrysler Automobiles a convenit cu o serie de dealeri sa majoreze cifrele vanzarilor lunare in SUA, pentru a creste reputatia si notorietatea.

Constructorul nu a oferit o declaratie oficiala pana acum iar un raspuns care sa clarifice situatia  este foarte asteptat.

Fiat Chrysler Automobiles a anuntat in data de 5 ianuarie ca a inchis anul 2015 cu un record istoric de vanzari de masini in decembrie, datorita unei cereri majore pentru SUV-ul emblematicei marci Jeep. In 2015, au fost anuntate vanzari de peste doua milioane de masini in SUA, insemnand o crestere de 7% fata de anul 2014.
ecaterina.virgolici@lhm.ro