“Achizitie” in interiorul Big Four: Reff & Asociatii o coopteaza pe Andreea Artenie de la D&B David si Baias

Reff & Asociatii, societatea de avocati asociata retelei locale a Deloitte Legal, membra a Big Four, grupul celor mai mari patru companii de audit din lume, si-a marit si consolidat echipa de litigii prin cooptarea Andreei Artenie (foto), fost avocat senior la D&B David si Baias, firma de avocatura afiliata retelei locale a PwC, de asemenea membra a grupului Big Four.

Andreea Artenie s-a alaturat Reff & Asociatii in calitate de Partener Asociat si va coordona, din aceasta functie, echipa de litigii a firmei de avocatura.

Andreea se alatura echipei noastre intr-un moment in care practica de litigii a biroului se extinde si in care ne concentram cu precadere asupra dezvoltarii ariei de litigii administrative si fiscale, urmarind sa oferim clientilor nostri sprijinul unui partener experimentat si puternic in relatia cu autoritatile”, a spus Alexandru Reff, Partener Reff & Asociatii. El a adaugat: “Practica noastra se afla intr-o continua expansiune, ca raspuns la problemele pe care clientii nostri le intampina. In prezent, suntem implicati in numeroase litigii in materie administrativa, fiscala, precum si in materia concurentei, litigii in care asistam clienti din diverse industrii, de la industria farmaceutica si cea a serviciilor financiare, la sectorul imobiliar. Litigiile comerciale reprezinta, de asemenea, o componenta de baza a practicii noastre in continua crestere, aceasta in contextul in care, in ultimii patru ani, Reff & Asociatii a acordat asistenta clientilor in tranzactii cu o valoare totala de aproximativ un miliard de euro. In acest context, Andreea reprezinta o achizitie importanta pentru echipa noastra si sunt convins ca experienta sa bogata va aduce numeroase beneficii clientilor si va contribui la completarea portofoliului actual de servicii”.

Andreea Artenie a intrat in Baroul Bucuresti in ianuarie 2007 si este avocat specializat in drept procedural fiscal si administrativ. Ea are o experienta de aproximativ 13 ani in practica administrativa si fiscala, perioada in care a coordonat un numar important de litigii administrative impotriva autoritatilor nationale, in special litigii fiscale impotriva autoritatii fiscale. Potrivit reprezentantilor Reff & Asociatii, rata ridicata de succes o recomanda pe Andreea ca fiind unul dintre specialistii recunoscuti in domeniul dreptului procedural fiscal.

Inainte de a se alatura Reff & Asociatii, Andreea a activat ca avocat senior in cadrul firmei David & Baias, unde, potrivit acelorasi reprezentanti, a adus o contributie importanta in dezvoltarea practicii de litigii fiscale si in materia concurentei, coordonand cu succes litigii demarate impotriva Consiliului Concurentei.

Andreea Artenie a facut parte din echipa de avocati care a asistat Rafinaria Steaua Romana in procesul castigat cu Agentia Nationala de Administrare Fiscala in 2013 in fata Inaltei Curti de Casatie si Justitie, respectiv la Curtea Europeana de Justitie. Acest dosar a creat un precedent in materie de jurisprudenta europeana, dupa ce Fiscul a fost obligat la plata de dobanzi de aproximativ 4 milioane de euro pentru intarzierile la rambursarea TVA-ului de catre stat.

Prin cooptarea Andreei Artenie in echipa condusa de cei doi parteneri equity, Alexandru Reff si Andrei Burz – Pinzaru, Reff & Asociatii ajunge la 48 de avocati, dintre care sase parteneri asociati. Printre clientii firmei se numara fondul specializat in investitii imobiliare New Europe Property Investments (NEPI), Bog’Art sau Bank of Cyprus.