Accesul la 4G creeaza probleme pentru Apple in Marea Britanie

Autoritatea de reglemantare a publicitatii din Marea Britanie este pe cale sa decida daca va lansa o ancheta referitoare la modul abordat de Apple pentru a promova ultima generatie de iPad, dupa ce unii clienti s-au plans ca nu pot accesa reteaua 4G, indisponibila pe teritoriul tarii, conform Reuters.

Tehnologia 4G le permite utilizatorilor un acces mai rapid in retelele de internet, insa nu este disponibila in toate tarile unde se comercializeaza ultima varianta de iPad.

„Am primit 24 de plangeri privind afirmatiile de pe site-ul Apple legate de reteaua 4G. Momentan evaluam daca avem motive sa incepem o investigatie” a spus un puratator de cuvant de la Autoritatea pentru Standarde in Publicitate.

Reprezentantii Apple nu au putut fi contactata pentru declaratii.

Apple a intampinat probleme similare si in Australia, unde autoritatea pentru protectia consumatorului initiat o actiune in justitie, luna trecuta, pentru a se asigura ca productorul de iPad-uri va informa consumatorii ca ultima versiune a produsului nu se poate conecta la reteaua 4G deoarece aceasta nu este disponibila in Australia. In urma acestor masuri, Apple a returnat banii cumparatorilor afectati.