Savin & Asociații, prin avocații Alina Savin si Liviu Niță, a obținut un important succes pentru acționarul clubului Rapid, Victor Angelescu, într-un litigiu arbitral desfășurat la Curtea de Arbitraj Internațional de pe lângă Camera de Comerț și Industrie a României

Litigiul, cu o valoare de peste 5.000.000 de EURO, a privit un contract de asociere, încheiat în formă autentică, privind investiția într-un club de fotbal ce evoluează la acest moment în Liga I, respectiv clubul de fotbal Rapid.

Potrivit deciziei Tribunalului Arbitral, Savin & Asociații a obținut atât constatarea nulității absolute a unor clauze extrastatutare cuprinse în actul autentic, dar și respingerea pretențiilor părții adverse ce vizau acordarea de daune-interese de 3.000.000 EURO. Din perspectivă juridică, litigiul este de natură să clarifice că persoanele ce nu dețin calitatea de asociat al unei societăți, nu își pot rezerva printr-un act (chiar și autentic) dreptul de a influența voința socială a respectivei societăți și, cu atât mai puțin, pot obține daune-interese prin activarea unei clauze penale în baza pactului extrastatutar.

În fața Curții de Arbitraj Internațional, din partea Savin & Asocații, litigiul a fost susținut de avocat Liviu-Marius Niță, care, din anul 2017 coordonează practica de litigii a Savin & Asociații.

Savin & Asociații (https://savin.eu.com) a fost fondată și este condusă de avocat Alina Savin, și are o experiență de aproape 20 de ani în avocatura de afaceri, activând în consultanță comercială, fiscală și litigii civile, comerciale și de contencios administrativ.