Activitatea Casei de Asigurari a Avocatilor va fi supusa unui audit

Consiliul Uniunii Nationale a Barourilor din Romania (UNBR) a aprobat, recent, efectuarea unui audit la Casa de Asigurari a Avocatilor (CAA) si la filialele acesteia, ce are ca obiectiv identificarea resurselor financiare reale de care dispune sistemul Casei printr-un management eficient, dinamica veniturilor si evolutia cheltuielilor sistemului CAA.

Concret, Consiliul UNBR a adoptat, in sedinta din 24 mai 2015, Hotararea nr. 965, prin care aproba efectuarea unui audit la CAA. Decizia a fost luata in urma dezbaterilor din sedinta Consiliului din care a reiesit “necesitatea realizarii unui audit, care sa aiba ca obiectiv identificarea resurselor financiare reale de care dispune sistemul Casei de Asigurari a Avocatilor si folosirea lor printr-un management eficient, precum si raportul Departamentului de specialitate al UNBR care a identificat resursele din bugetul UNBR care sa fie afectate acestei activitati”.

De asemenea, Consiliul a aprobat ca din bugetul UNBR sa se aloce resursele necesare pentru efectuarea auditului respectiv, presedintele UNBR fiind persoana mandatata sa puna in aplicare aceasta hotarare.

Potrivit Hotararii Consiliului, CAA si filialele acesteia, prin organele de conducere, vor pune la dispozitia auditorilor toate informatiile si documentele cerute de acestia.

Uniunea Nationala a Barourilor din Romania a publicat recent, pe site-ul propriu, un Raport privind activitatea Consiliului de Administratie al Casei de Asigurari a Avocatilor din Romania in anul 2014. Raportul respectiv poate fi consultat AICI.