Bruno Leroy, decorat de Ambasada Frantei cu distinctia “Cavaler al Ordinului National al Meritului”

Ambasadorul Frantei in Romania, François Saint-Paul, ii va oferi insemnele de „Cavaler al Ordinului National al Meritului” lui Bruno Leroy (foto), avocat asociat fondator al societatii de avocati Leroy si Asociatii, intr-o ceremonie care va avea loc astazi, joi, 7 mai 2015, la Resedinta Frantei din Bucuresti, de la ora 19.00.

Bruno Leroy va primi aceasta distinctie pentru activitatile sale profesionale in Romania, care au permis marilor companii franceze sa se instaleze aici cu succes.

Ordinul National al Meritului” vine ca o recunoastere a implicarii sale remarcabile in beneficiul intereselor franceze desfasurate in Romania si a comunitatii franceze de aici, mai ales prin participarea sa decisiva la realizarea noului Liceu Francez «Anna de Noailles» din Bucuresti.

Leroy logo 2

Bruno Leroy, membru al Baroului Paris, membru al Baroului Bucuresti si al Asociatiei Internationale a Barourilor, este specializat in dreptul concurentei, fuziuni si achizitii, drept imobiliar si energie. A oferit asistenta in cadrul unor importante tranzactii din Romania in domeniul fuziunilor si achizitiilor si in domeniul imobiliar, precum si cu privire la aspecte sensibile legate de legislatia europeana si dreptul concurentei. Bruno Leroy a asistat mai multe grupuri europene in proiecte de achizitie prin privatizarea unor importante societati de stat, coordonand majoritatea proiectelor in care a fost implicata societatea Leroy si Asociatii. Printre proiectele pe care le-a coordonat se numara:

– Renault/Dacia – Asistenta juridica exclusiva pentru un producator de automobile francez in cadrul achizitiei a 51% din capitalul social al unui fabricant de automobile roman.

– E-ON/Distrigaz – Asistenta juridica exclusiva pentru un important grup german din sectorul energiei in cadrul achizitiei a 51% din capitalul social al societatii Distrigaz Nord.

– Iberdrola/Electrica Muntenia Sud – Asistenta juridica pentru un grup spaniol din sectorul energiei electrice in cadrul procesului de privatizare a Electrica Muntenia Sud.

– Groupama/Asiban – Asistenta juridica pentru o importanta companie franceza de asigurari in cadrul achizitiei a 100% din capitalul social unei societati romane de asigurari (al treilea operator pe piata romana de asigurari).

– Auchan/Real – Asistenta juridica pentru una dintre principalele societati franceze active pe piata de retail in legatura cu achizitia a 20 de hipermarketuri situate in Romania de la o importanta societate prezenta pe piata de retail din Germania (parte dintr-o operatiune regionala care a inclus 109 hipermarketuri din Europa centrala si de est). Aceasta a fost una din cele mai importante operatiuni de fuziuni si achizitii din Europa in perioada 2012-2013 si operatiunea de fuziuni si achizitii a anului 2012 in sectorul retail din Romania.

– Lactalis/LaDorna – Asistenta juridica pentru un lider mondial in sectorul agroalimentar in cadrul achizitiei unei importante societati romanesti din industria produselor lactate, una dintre cele mai mari tranzactii din sectorul agroalimentar romanesc de la momentul respectiv.

– Baneasa Project – Asistenta juridica pentru aranjorii mandatati in legatura cu un club deal in valoare totala de 267,5 milioane Euro pentru dezvoltarea, construirea si extinderea unui proiect imobiliar integrat cuprinzand un centru comercial cu un cinematograf multiplex si o zona de divertisment, o galerie comerciala, un renumit magazin de mobila si o cladire de birouri clasa A (cea mai mare finantare imobiliara realizata in Romania).

– Autostrada Comarnic-Brasov – Asistenta juridica pentru un consortiu format din grupuri europene de prim rang specializate in constructia de infrastructura rutiera in legatura cu depunerea ofertei castigatoare pentru atribuirea unui contract de concesiune de lucrari publice pentru proiectarea, finantarea, constructia, operarea si intretinerea Autostrazii Comarnic-Brasov.

De asemenea, Bruno Leroy este Presedinte al Comitetului Consilierilor Comertului Exterior Francez, sectiunea din Romania, membru fondator si administrator al Asociatiei Franco – Romane a Juristilor, precum si Presedinte al Camerei de Comert si Industrie Franco–Romana de la Paris.