6.000 femei in Baroul Bucuresti, o singura reprezentanta in Consiliu: Flavia Teodosiu.

Flavia Teodosiu – singura femeie care face parte din Consiliul Baroului Bucuresti – reprezinta mai mult de jumatate din practicienii de sex feminin ai profesiei la nivelul acestui barou. Nepoata primului Decan al Baroului Bucuresti, care duce cu cinste mai departe traditia de familie, crede ca slaba reprezentare a femeilor la nivelul conducerii este tributara unui cliseu: poate, avocatii se simt mai bine reprezentati de un barbat. Ceea ce, pana la urma, inseamna ca nici macar femeile nu-si acorda prea multa incredere! Si nu-si constientizeaza forta. Nu suficient cat pentru a-si investi suratele cu functii de reprezentare.

Aveti un statut aparte. Singura femeie din Consiliul Baroului. Cum va explicati acest aspect?

Traim intr-o lume care se doreste guvernata de barbati. Si pentru mine a fost un mare semn de intrebare, si nu am avut si nu am o explicatie concreta, exacta, de ce nu sunt mai multe femei in functii de conducere.

Mie oamenii mi-au acordat mai multe sanse, nu sunt la primul mandat, am avut si noroc si circumstantele au fost de partea mea. Poate avocatii se simt mai bine reprezentati uneori de un barbat, mai in siguranta, sau poate cliseul este mai bine impamantenit.

 

Credeti ca pe viitor mai multe femei vor avea curaj sa abordeze si sa ocupe functii de conducere?

In momentul de fata, in barou, proportia este de 60% femei si restul barbati. Este vorba de multa munca, piata nu este deloc simpla, timpul este scurt, multe aspecte de bifat insa toti suntem colegi, nu rivali, asa imi place sa spun si sa cred.

Poate pe viitor vom vedea mai multe femei care depasesc anumite bariere si vor fi in functii de conducere.