135 de ani de la nasterea marelui jurist Academician Andrei Radulescu

Fundatia “Andrei Radulescu si a Marilor Juristi Romani „, in parteneriat cu Facultatea de Drept a Universitatii Bucuresti si Biblioteca Centrala Universitara „Carol I” organizeaza joi, 3 decembrie 2015, in Aula BCU , sub genericul Maestrii dreptului romanesc, Colocviul ” Andrei Radulescu (1880-1959) ” dedicat implinirii a 135 de ani de la nasterea marelui jurist si istoric roman.

Personalitate de prim rang a vietii juridice romanesti; cu o magistrala contributie adusa magistraturii si activitatii academice din tara noastra, Andrei Radulescu fost intemeietorul scolii de cercetare in domeniul istoriei dreptului romanesc, presedinte al Inaltei Curti de Casatie si Justitie a Romaniei (1938–1940), presedinte al Academiei Romane (1946-1948), profesor la Academia de Inalte Studii Comerciale si Industriale din Bucuresti (1918–1947), autor a numeroase studii si carti de drept.

La lucrarile Colocviului sunt invitati sa ia cuvantul: Acad. Eugen Simion, Presedintele Sectiei de Filologie si Literatura a Academiei Romane si consatean al marelui jurist Andrei Radulescu, Judecator Dr. Livia Stanciu, Presedinta Inaltei Curti de Casatie si Justitie a Romaniei; Prof. Univ. Dr. Flavius Baias, Decanul Facultatii de Drept a Universitatii Bucuresti, Prof. Univ. Dr. Mircea Dutu, Directorul Institutului de Cercetari Juridice „Andrei Radulescu” al Academiei Romane, Prof. Univ. Emerit Dr. Brandusa Stefanescu – Academia de Studii Economice, Avocat Ana Diculescu- Sova, Senior Partner, Nestor Diculescu Kingston Petersen si Avocat Dr. Dana Gruia–Dufaut, Presedinta Fundatiei „Andrei Radulescu si a Marilor Juristi Romani”, nepoata lui Andrei Radulescu.

Sesiunea de comunicari, in cadrul careia se va lansa si albumul memorialistic dedicat acestei personalitati, va fi urmata de vernisajul unei expozitii de fotografie, obiecte si lucrari apartinand marelui jurist. O expozitie de carte purtand semnatura lui Andrei Radulescu va ramane deschisa publicului in perioada 3 – 10 decembrie 2015, in corpul „Boema” al Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”.

Evenimentul beneficiaza de sprijinul financiar oferit de Cabinetul de Avocat GRUIA DUFAUT, Avincis si Biroul Regional pentru tarile din Europa Centrala si de Est al Organizatiei Internationale a Francofoniei.